KB Orchideeën

Review datum 6 april 2013

 

Update

Helaas bestaat KB Orchideeën inmiddels niet meer.

KB Orchideeën was een goede kweker.

Uit respect en omdat we altijd erg goede contacten met hun hadden en omdat ze toch een deel van onze geschiedenis uitmaken laten we hun review hier staan.

 

KB Orchids
Albrandswaardseweg 100
3172 XC Poortugaal

Tel: +31 (010) 501 59 32
Fax: +31 (010) 501 80 85
Mail: info@kborchideeen.com
www.kborchideeen.com

 

Tijdens “Kom in de kas” 2013 waren we te gast bij KB Orchids. We hebben van deze gelegenheid gelijk gebruik gemaakt om deze kweker eens nader te bekijken en te beoordelen.
KB Orchids kweekt al orchideeën sinds 1999 en heeft zich volledig gespecialiseerd in de Phalaenopsis.

“We zijn gestart in onze oude kwekerij in Hendrik-Ido-Ambacht.
Omdat Phalaenopsis een product is dat alleen gekweekt kan worden onder bepaalde omstandigheden, zijn wij in 2001 overgegaan naar een nieuwe locatie in Poortugaal.
Deze nieuwe kwekerij heeft een oppervlakte van 20.000m2.”

   


Je wordt bij binnenkomst direct overweldigd door een enorme bloemenzee van vol in bloei staande Phalaenopsis orchideeën.De eerste kas is in namelijk in 2 lagen opgedeeld. Door deze constructie had KB Orchids de gelegenheid om de complete inpak en verzend afdeling hier te plaatsen. Wat ons direct opviel was de zeer grote verscheidenheid aan Phalaenopsis.

 

Ook kwamen we een voor ons onbekende zalmroze variëteit tegen.

 

De jonge planten staan op de bovenste laag, vlak onder het dak van de kas. Ze krijgen daardoor de optimale hoeveelheid licht.

 

De overige kassen zijn als conventionele kassen ingedeeld.

 

Het bron-planten materiaal van KB Orchids bestaat uit flessen. De verzameling oude flessen leverden een paar leuke plaatjes op.

Gelukkig kregen we ook toestemming om even in de keuken te kijken. Dit is een in verhouding vrij kleine ruimte met een zeer hoge temperatuur en luchtvochtigheid. Helemaal boven in dit “Turks stoombad” lagen de orchideeën in flessen te groeien. Het koste wat klim en klauterwerk in de kleine ruimte, maar uiteindelijk stonden we bovenin tussen de flessen. Nadat ook de camera wat bekomen was van de hoge luchtvochtigheid konden we wat leuke foto’s maken.

 

Wat lager in de ruimte stonden de planten die net uit de flessen kwamen.

 

Een deel van de grote collectie hebben we gefotografeerd.

 

Conclusie

 

Al met al heeft KB Orchids een zeer goede indruk bij ons achter gelaten. Zoals je zou moeten kunnen verwachten bij een productie kweker zagen alle kassen er spik en span uit.
Ben je dus op zoek naar wat meer bijzondere Phalaenopsis van zeer goede kwaliteit en vooral voor een redelijke prijs, dan is KB Orchids zeer zeker een goede keuze.

En hoewel bij de meer doorgewinterde orchidee-hobbyisten de Phalaenopsis soms niet erg populair meer is omdat men toch vaak op zoek is naar de meer speciale en vaak wat moeilijker te houden orchideeën, is een bezoek aan KB Orchids toch ook voor hen best de moeite waard.


Eindoordeel

Kwaliteit orchideeën Zeer goed
Indruk kassen Zeer goed
Indruk website Goed
Soorten Phalaenopsis
Prijsstelling Goed
Verkoop Winkel (openingstijden, zie website)
Betaling Kontant
Bereikbaarheid Goed
Parkeergelegenheid Zeer goed