Thuis bij... Debby

17 maart 2013

Debby is al sinds 2008 lid van Orchideeënkring groot Rotterdam. Groene vingers zitten haar als geboren en getogen westlander in het bloed. En met ouders werkzaam in de tuinbouw, kon het niet anders dan dat ook Debby een gezonde interresse heeft voor alles wat groeit en bloeit. Ze begon ooit met vetplanten als hobby. Maar door haar werk is ze via omwegen als werk in de perkplanten, horeca en zelfs maken van haarstukjes, pruiken en toupetten uiteindelijk terecht gekomen in de wondere wereld van de orchidee en is dit lanzamerhand een zeer grote hobby van haar geworden.

Voor "Thuis bij... Debby " werden we uitgenodigd op haar volkstuin waar ze een behoorlijke kas heeft staan.

Buiten kwamen we gelijk al een flinke hoeveelheid Cymbidiums tegen. Ondanks dat ze rond 2010 zeer veel planten kwijtgeraakt was (onverlaten hadden snachts terwijl het 8 graden vroor de deur van haar kas open gezet) stonden er toch weer erg mooie grote planten bij.

Er stonden er behoorlijk veel in bloei.

Maar de meeste aandacht ging natuurlijk uit naar haar kas.
Omdat het nog erg vroeg in het zeizoen was stond er helaas nog maar weinig in bloei. Maar we hebben toch een aantal zeer leuke plaatjes kunnen schieten.

Debby houd zich veel bezig met het vermeerderen en opblokken van orchideeën. Dit doet ze op haar eigen(wijze) manier en zeer zeker niet onverdienstelijk.

Orchideeën op houtblok, kurk en spagnumroosters kenden we al wel, maar op schelpen was nieuw voor ons.

 

Gelukkig ontdekten we nog wel wat bloemen die we natuurlijk gelijk gefotografeerd hebben.

Vooral de Bulbophyllum ovatum stond er mooi bij.

We moeten zeker een keertje terug naar haar kas als er meer in bloei staat.

Debby maakt zelf natuurlijk ook foto's van haar orchideeën. Een bloemlezing daarvan is te vinden op haar eigen fotopagina.