Tentoonstellingen, open dagen, evenementen en shows

Op deze pagina verzamelen we aankondigingen van de meest interressantste evenementen.
Staat uw evenement hier nog niet bij, laat ons dat dan even weten.

 

Datum

 
 

Corona virus

In verband met het Corona virus kunnen evenementen afgelast zijn. Kijk altijd op de website van de organisator voor de laatste informatie

6 maart t/m 29 april

Tentoonstelling:

Hortus botanicus Leiden

Ivm Corona afgezegd.

 

Hortus botanicus Leiden presenteert Bijzondere orchideeën in de Oude UB, een expositie over haar unieke orchideeëncollectie in de Oude Universiteitsbibliotheek Leiden. Te bezoeken van 6 maart tot en met 29 april 2020. Een aanrader voor de orchideeën- én kunstliefhebber.

Ontdek meer over het onderzoek van internationale wetenschappers en orchideeënsoorten met een bijzonder verhaal - waaronder Ophrys apifera oftewel bijenorchis. In de expositie zullen ook kunstwerken van wetenschappelijk illustrator en botanisch tekenaar Esmée Winkel en bloemmodellen uit de collectie van Naturalis Biodiversity Center te bewonderen zijn.

Orchideeën in de Leidse Hortus
Met meer dan vierduizend accessies is de orchideeëncollectie de grootste onderzoekscollectie van de Hortus botanicus Leiden. Deze representeert planten van over de hele wereld, maar is vooral toegespitst op Zuidoost-Azië. Een groep orchideeën uit het mediterrane gebied vormt de bijenorchiscollectie en heeft een speciale plek in de Hortus. Kom voor of na uw bezoek aan de expositie de bloeiende bijenorchis bekijken in de bollenkas van de Hortus. Esmée Winkel zal daar op verscheidene dagen met pen en papier aan het werk zijn.

 

Over Esmée Winkel
Esmée werkt als wetenschappelijk illustrator voor Naturalis Biodiversity Center en is ook regelmatig te vinden in de Hortus botanicus Leiden waar zij geïnspireerd wordt door de bijzondere planten in de collectie. Haar werk heeft verscheidene gouden medailles mogen ontvangen van de Royal Horticultural Society en ze kreeg de Jill Smythies award van de Linnean Society of London en de ASBA Botanical Illustrator Award for Excellence in Scientific Botanical Art. Haar werk is in verschillende internationale collecties opgenomen. Voor meer informatie en haar portfolio brengt u een bezoekje aan haar persoonlijke website.

Toegang en adres
De expositie is gratis te bezoeken in de Oude Universiteitsbibliotheek in Leiden, schuin tegenover de Hortus botanicus.

De bibliotheek is tijdens kantooruren geopend: van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.

Rapenburg 70
2311 EZ Leiden

 

27 - 28 maart

kwekersdagen:

Jan van der Linden

Ivm Corona afgezegd.

Vrijdag 27 en zaterdag 28 maart organiseert Jan van der Linden uit Brakel weer open dagen in zijn orchideeënkas. Kom gezellig langs voor een kop koffie en geniet van de prachtige planten, zowel voor de verkoop als de privee planten in de tentoonstelling.

U bent van harte welkom van 10:00 tot 16:00. Wij zijn daarnaast iedere vrijdag en zaterdag open.

We kunnen Jan van der Linden als kweker warm aanbevolen. Bekijk ook onze review en foto's van eerdere opendagen.

Engsteeg 2
5306 TM Brakel

www.orchideeenvdlinden.nl

21 - 24 mei

Orchidee verenigings show:

d' Orchidées

Ivm Corona afgezegd.

De zeventiende editie van « Orchidays », georganiseerd door « Le Club des Orchidophiles Wallons » in partnership met de Provincie Henegouwen en de vzw Voies d’Eau du Hainaut zal plaatsvinden in het Hellend Vlak van Ronquières van 21 tot 24 mei 2020 van 10 tot 18 uur.

Dit indrukwekkende kunstwerk ontvangt dit maal edele bloemen : orchideeën. Het spektakelparcours « Een boot, een leven » dat over de bijzondere wereld van de binnenschippers vertelt, zal helemaal ingenomen worden door Orchidays 2020. Ook talrijke decors opgesteld door de leden van onze club zullen met orchideeën versierd worden.

Een vijftiental orchideeënproducenten uit Brazilië, Ecuador, Taïwan, Madagaskar en Europa en verschillende clubs zullen u de mooiste planten uit hun verzamelingen voorstellen. Ambachtslieden zullen eveneens hun nieuwste creaties over het thema « orchidee » aanbieden.

Specialisten en gepassioneerde orchideeënliefhebbers zullen zich ter beschikking stellen om u raad te geven en uw kennis te vervolmaken. Lezingen en verpottingsessies zullen gratis plaatsvinden. U krijgt ook de gelegenheid planten, boeken en materiaal voor orchideeën aan te kopen.

 

De ingangsprijs
7 € voor volwassen
6 € voor senioren (> 60 jaar), kinderen (<18 jaar), groepen (> 20 personen).
De inkom is gratis voor kinderen onder de 12 jaar.
Een kortingsbon van 1 € op de volledige prijs kan u downloaden op de website van Orchidees.

Openingstijden 10 tot 18 uur

Route Baccara 1
7090 Ronquières
Belgie